A MÉHPEMPŐ ÖSSZETEVŐI

1.

Acetilkolin

A méhpempő a legjobb természetes acetilkolin forrás, mely az az elsőként felfedezett neurotranszmitter molekula. Az acetilkolin a perifériás és a központi idegrendszerben ingerületátvivő anyagként működik. [01.]

Az acetilkolinnak számos agyi funkcióban kiemelkedő szerepe van.  A méhpempő egyéb tápanyagjaival, például a B-vitaminokkal együttműködve az acetilkolin hozzájárul agyunk és idegrendszerünk egészségesebb működéséhez.

Az acetilkolin révén tevődik át az izomrostokra az idegingerület, ezért is van kedvező hatással az izomműködésre, a humorális szabályozásra és a vegetatív idegrendszerre. 

Az acetilkolin támogatja a szándékos mozgásokat, a külső ingerek érzékelését, irányítja az információk feldolgozását, az éhség- és szomjúságérzetet és az olyan szellemi tevékenységeket, mint a kritikai és ítélőképesség.

Az acetilkolin fontos a hippokampusz (előagy) új emléknyomok képződéséért felelős területén. Ha alulműködnek az előagy acetilkolin termelő sejtjei, úgy kialakulhat az Alzheimer-kór, és minél kevesebb az acetilkolin termelése, annál súlyosabb az emlékezetvesztés.

Az acetilkolinból képződő kolin a B-vitamin komplex tagja, elősegíti zsírok és a koleszterin gyorsabb felszívódását a szervezetben. A kolin képes áthatolni a vér-agy gáton, ezáltal védi az agyat.

A kolin olyan alapvető élettani működésekben működik közre, mint a sejtek információ-átadásai, energiaellátása, illetve a sejten belüli kommunikáció.

A kolinból kialakuló betain jelentősen mérsékli a homocisztein szintjét, mely csökkenti az érelmeszesedés és az idegrendszeri rendellenességek kockázatát.

A kolin védi a májat, segít ellátni méregtelenítő feladatát, erős megterhelés esetén valamelyest csökkenti a káros hatásokat, gátolja a zsírok lerakódását is a májban, illetve csökkentheti az epekövek kialakulásának valószínűségét.

A kolin támogatja a zsírégetést, fokozza a szervezet zsírfelhasználását, ezért diéta mellett támogathatja a zsírvesztést. [02.]

2.

10-HDA sav

A 10-HDA-sav a méhpempő biológiai markere, és kizárólag a pempőben található meg, semmilyen más anyagban nem fordul elő a természetben.

A 10-HDA-sav a szteroidok csoportjához tartozó hosszúláncú karboxilsav, mely vírusölő tulajdonságú antibakteriális hatóanyag, ami segít a kóros elváltozásokat okozó szabadgyökök felszámolásában. Manapság számtalan tudományos tanulmányban vizsgálják a 10-HDA-sav daganatos megbetegedések esetén kifejtett hatásait is.

A 10-HDA-savnak is köszönhetően a tiszta méhpempő sokat segít a megfázással vagy a fertőzésekkel járó betegségek megelőzésében és a gyorsabb kigyógyulásban is.

A Mannavita Tiszta Méhpempő legalább 2,2% 10-HDA-t tartalmaz, a Prémium Méhpempő ennél is többet: legalább 2,5%-ot. [03.]

 

3.

B-komplex

A friss méhpempőben megtalálható valamennyi B-vitamin, ezért gyakran nevezik B-komplex anyagnak is. A B-vitaminok többek között nélkülözhetetlenek a bevitt táplálékok energiává történő átalakításához, illetve idegrendszerünk megfelelő működéséhez is.

A tiszta méhpempőben lévő B1-vitamin nélkülözhetetlen a növekedéshez, támogatja a fehérjék lebontását és energiává történő átalakítását.  
A B2-vitamin főként a bőr, a száj és a szemek egészségét támogatja.

A B3-vitamin szintén lényeges a megfelelő növekedéshez, a bőr egészségéhez, az idegrendszer működéséhez és a fehérjék megfelelő megemésztéséhez. 

A B6-vitamin fontos izmaink és idegrendszerünk megfelelő működéséhez, a tápanyagok feldolgozásához, illetve a bőr egészségéhez és szépségéhez is.

A B7-vitamin támogatja a máj megfelelő működését és a koleszterin-anyagcsere folyamatát. 

A B8-vitamin szintén a bőrt, az izmokat és az idegrendszert segíti főként.

A B9-vitamin nélkülözhetetlen a termékenységhez, a vér egészségéhez és a helyes növekedéshez is. 

A B12-vitamin felel a fehérjék megfelelő felszívódásáért és a jó emésztésért, de fontos a vér, a bőr és az idegsejtek egészségéhez, illetve a növekedéshez is.

A méhpempőben megtalálható a B5-vitamin, azaz a pantoténsav is, mely talán a legfontosabb B-vitamin, mivel nélküle nem tudnánk életben maradni. 

A B5-vitamin elősegíti a koenzim-A termelését, mely a sejten belüli biokémiai reakciók vezető szereplője, illetve elengedhetetlen a cukrok, a fehérjék és a proteinek anyagcseréjéhez.

A B5-vitamin emellett nyugtatja a szervezetet, a stresszre reagálva irányítja a mellékvesekéreg szteroid kiválasztását, ezért szokták depresszió ellenes vitaminnak is nevezni.

Továbbá a pantoténsav kulcsfontosságú a hámszövet számára is, mivel nagymértékben támogatja ennek regenerálódását, ezért a pantoténsav jelentősen hozzájárul a haj, a bőr és a körmök egészségéhez és megújulásához.
Hajhullás
és hegesedés esetén is sokat tud segíteni a pantoténsav.

A B5-vitamin szerepet játszik a foszfolipidek termelésében is, amik szükségesek a sejtmembránok egészséges működéséhez.

A B5-vitamin kedvező hatású többek között stressz, pszichés zavarok, fizikai és szellemi kimerültség, izomtónus-hiány, korai öregedés, sérülések, sebek, visszeres fekélyek, vitiligo, pikkelysömör, műtétek utáni lábadozás, szív- és érrendszeri betegségek, magas koleszterinszint, hajtöredezés és hajhullás esetén is.

4.

Royalactin

A royalactin egy olyan fehérje, amely a méhkirálynő morfológiáját segíti, aminek köszönhetően kivételesen termékennyé válik.

Napjainkban sem teljesen tisztázott még a méhpempő szerepe, hatása a termékenységi folyamatban, azonban egyre több tudományos szakember szerint a rolayactin a legfontosabb hatóanyag a meddőség elleni küzdelemben.

A rolayactin rendkívül fontos az idegrendszer működésében, és a máj regenerálódásában is. 

Továbbá a rolayactin növeli a sejtosztódás hatékonyságát is, ami lassítja az öregedési folyamatokat, valamint csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. [04.]

5.

Ásványi anyagok és nyomelemek

A tiszta méhpempő számtalan tápláló, energiát adó ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, teljesen természetes formában, így szervezetünk könnyen és gyorsan képes őket felszívni és hasznosítani.

A friss méhpempőben többek között jelen van a kalcium, a kálium, a króm, a vas, a nátrium, a kobalt, a magnézium, a fluor, a cink, a réz, a jód, a foszfor, a szilícium, a bizmut, a kén, a nitrogén, de még az arany és az ezüst is megtalálható a pempőben kis mennyiségben.

Ezek a mikro- és makroelemek nélkülözhetetlenek szervezetünk egészséges működéséhez, mivel számtalan olyan reakcióért felelősek, amelyek az anyagcserét irányítják.

6.

Adenozin trifoszfát

A friss méhpempőben található nagy mennyiségű pantoténsav egyik kiemelkedő hatása, hogy a FMN (flavin-mononukleotid) és FAD (flavin-adenin-dinukleotid) koenzimek termelésében társfaktori szerepet játszik. 
Ezek a flavoproteinek közreműködnek a fehérjék és a cukrok anyagcsere reakcióiban, melyek szervezetünk valamennyi sejtjében a citoplazmában levő mitokondriumok szintjén energiát termelnek.

Így a hidrogénszállítás támogatása által energiaforrásként jelentősen hozzájárulnak az adenozin-trifoszfát, vagyis az ATP termeléséhez, ami nélkülözhetetlen a Krebs ciklusban, a cukrok elégetésében.

Az ATP egy olyan testsajátos anyag, ami valamennyi izomsejtben megtalálható, és a legfontosabb energiahordozó az izom-összehúzódásokhoz. 

Az ATP tehát létfontosságú számunkra, mivel nélküle nincsen se élet, se mozgás. Az ATP termeli az összes testsajátos energiaforrást, ami elengedhetetlen üzemanyagként szolgál a regenerációhoz és a növekedéshez a szervezetben. 

Ráadásul az ATP tárolása az izomzatban korlátozott, ezért folyamatosan gondoskodni kell a pótlásáról. 

A tiszta méhpempő rendszeres fogyasztásával biztosíthatjuk szervezetünk számára az ATP folyamatos pótlását.

7.

Prohormonok

A friss méhpempőben olyan anyagok találhatóak, melyekből a szervezet képes hormonokat előállítani. A méhpempő az agyalapi mirigyre van hatással, így természetes módon állítja be valamennyi hormon megfelelő szintjét.
Így ha kell, fokozza az ösztrogén, a progeszteron, a tesztoszteron, az inzulin vagy akár a pajzsmirigy hormonjának a képzését is. [05.]

A tiszta méhpempő az egyik legkitűnőbb természetes, adaptogén képességű hormonszabályozó.

A méhpempőben jelentős mennyiségű természetes szteroid található, melyek többek között részt vesznek a nőknél a menstruációs ciklus levezénylésében, az ovuláció és a megtermékenyülés folyamatában, illetve elengedhetetlenek a megfelelő szexuális teljesítményhez és a nemi vágy, vagyis a libidó kialakulásához.

A nők szervezetében található ösztrogén és progeszteron is szteroid hormon, melyek szintje nagyon gyakran rendellenes a női szervezetben. A méhpempő segít a helyes hormonszintek visszaállításában, amellyel számos hormonális eredetű problémát orvosolhat, köztük az elégtelen nemi vágyat, az impotenciát, a meddőséget vagy a pajzsmirigyproblémákat is.

A friss méhpempő a férfiaknak is segít, mivel bizonyítottan megemeli a tesztoszteronszintet, amivel visszaadhatja vagy emelheti a potenciát, valamint jelentősen javíthatja a szexuális teljesítményt. 

8.

Fehérjék és Aminosavak

A tiszta méhpempő egyik kiemelkedő tulajdonsága a teljes értékű fehérje tartalma, mely, 18-25% közötti. 
E fehérjék nagy részét enzimek alkotják, melyek közül eddig azonosították az aszkorbinoxidázt, az amilázt, a nem specifikus kolineszterázt, foszfateázt és a szalicinázt.

A méhpempő fehérjetartalmát a globulinok és az albuminok alkotják. Az albuminok a legfontosabb fehérjéknek tekinthetőek az emberi szervezetben, mivel transzport-szállító feladatot látnak el.

A globulinok pedig olyan egyszerű fehérjék, amik legfőbb dolga a betegségek elleni védelem biztosítása.

A friss méhpempő 57-69%-ban tartalmaz aminosavakat, és eddig közel 20 aminosavat azonosítottak benne.

A friss méhpempő tartalmaz 8, A szervezetünk számára létfontosságú, esszenciális aminosavat is, melyeket testünk nem képes előállítani. Ezek az aminosavak a következőek: a Valin, a Leucin, az Izoleucin, a Lizin, a Treonin, a Metionin, a Fenilalanin és a Triptofán.

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre