A MÉHPEMPŐ HATÁSAI

Termékenység fokozás

Termékenység fokozás

A méhpempőnek a férfi és a női meddőségre kifejtett hatása már tudományosan is elismert, számos orvos-nőgyógyász is ajánlani szokta fogyasztását pácienseinek. Klinikai kutatások szerint a méhpempő 90%-kal növeli a terhesség kialakulásának az esélyét.

A méhpempő jótékonyan hat a prosztata működésére, és számos klinikai kísérlet bizonyította már, hogy jelentősen növeli a spermák mozgékonyságát és számát.
A méhpempőben bioaktív formában van jelen a folsav és az arginin, melyek szintje általában túl alacsony a kis spermaszámmal rendelkező férfiak vérében. [01.]

A méhpempő növeli a tesztoszteronszintet a vérben, ami kedvező az endokrin alapon meddőséggel vagy impotenciával küzdő férfiaknak.
A méhpempő mindezt azzal éri el, hogy egyrészt stimulálja az agyalapi mirigyet, másrészt fokozza a DHEA prohormonnak tesztoszteronná alakulását, azzal, hogy megnöveli a 3β-HSD2 és a 17β-HSD3 enzimek termelődését.

A méhpempő növeli az ovulációt kiváltó luteinizáló hormonok szintjét a vérben, melyek felelősek a petefészek működéséért és a menstruációs ciklus szabályozásáért.

Ez a hatás különösen hasznos a 35 éven felüli hölgyek számára, mivel a kor előrehaladtával egyre csökken ezeknek a hormonoknak a szintje a szervezetben.

A tiszta méhpempő növeli a vérben a progeszteron szintjét, amely ösztrogén túlsúly esetén segíti a terhesség megtartását.

Mindezek miatt babatervezés előtt mind a nőnek, mind a férfinak ajánlott egy 30 napos méhpempő-kúrát tartania napi 1-2 grammos adagolással.

Magas vérnyomás

Magas vérnyomás

 

A méhpempő több féle módon is támogatja a szív- és érrendszer egészségét. [02.]

A tiszta méhpempő bizonyítottan csökkenteni tudja a káros koleszterin és a triglicerid szintjét a vérben, valamint csökkenti ezek lerakódásának mértékét az erek falaira.  E hatásával jelentősen hozzájárul az érelmeszesedés megelőzéséhez is.

Az érelmeszesedés az erek átmérőjének, s így a véráramlás útjának beszűkítésével komoly szerepet játszik a magas vérnyomás kialakulásában. A méhpempő tehát az érelmeszesedés gátlásával is fellép a magas vérnyomás ellen.

A friss méhpempő a koleszterinszint szabályzásával nagymértékben hozzájárul a szív kíméléséhez, mivel megakadályozza a vérrögök kialakulását a szervezetben, melyek nagyon súlyos, akár végzetes következményekkel is járhatnak.

A tiszta méhpempő csökkenti a különféle szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, erősíti a szívet, tágítja az ereket, illetve, normalizálja az ütőerekben a vérnyomást.


Cukorbetegség

Cukorbetegség

A friss méhpempő csökkenti a hipoglikémiát és a hiperglikémiát. A Tiszta Méhpempőben bioaktív kötésben található meg a króm és a kén, melyek hasonló tulajdonságúak, mint az inzulin.

A méhpempőben jelen van a glutaminsav és a glicin is, melyek hiánya magas vagy alacsony vércukorszintet eredményezhet, így e 2 fontos aminosav normalizálhatja a vércukorszintet. [03.]

Kutatások igazolták, hogy a méhpempő jelentősen képes csökkenteni az A1C hemoglobin szintjét is.

A tiszta méhpempő csökkenti az inzulinrezisztenciát a szervezetben, ami tulajdonképpen a cukorbetegség előszobájának tekinthető állapot. Inzulinrezisztencia fennállásakor megemelkedik a vércukorszint a szervezetben.

A friss méhpempő kedvező hatással van a hasnyálmirigyben található inzulin termelő Langerhans-szigetek felépülésére. A méhpempő képes lehet felszabadítani a hasnyálmirigyet a fokozott inzulintermelés kényszere alól.

A méhpempő jelentős energetizáló hatással is rendelkezik, ezáltal is csökkentheti a cukorbetegségre jellemző fizikai és szellemi kimerültséget.

japán Okayama Egyetemen patkányokkal elvégzett vizsgálat szerint a méhpempő javulást eredményez inzulinrezisztencia és magas vérnyomás fennállásakor is. A kísérletben részt vevő patkányok magas fruktóztartalmú étrend mellett magas vérnyomás és inzulinrezisztencia ellen kaptak méhpempőt. 

A patkányoknál csökkent az érszűkület, így alacsonyabb lett a vérnyomásuk, illetve az inzulin- és a trigliceridszintjük is. A vizsgálat beszámolóját 2008 novemberében tették közé a Biological and Pharmaneutical Bulletin-ben.

A vércukorszint jelentős csökkenéséhez, mely több hétig megmaradhat, ajánlott 1-2 hónapos kúrát tartani, napi 1-3 grammos adaglással.

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre

Pajzsmirigy alul és felül működés

Pajzsmirigy alul és felül működés

A tiszta méhpempő olyan anyagokat tartalmaz, amelyekből a szervezet könnyen épít hormonokat. Éppen olyat és annyit, amilyet és amennyit szükséges. Ha kell ösztrogént, tesztoszteront, progeszteront, kortizolt vagy éppen a pajzsmirigy hormonját.

A méhpempő ezt a hatást azzal éri el, hogy:

  1. egyfelől tartalmazza sok hormon előanyagát,
  2. másfelől a benne található vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek szinergikusan, azaz egymást erősítő arányban fordulnak elő, ami a hormontermelődés vagy hormonszint csökkentése szempontjából kulcsfontosságú feltétel.

Ez a 2 hatás érvényesül például a T3 és T4 pajzsmirigy hormon esetében is, melyek a tirozin aminosavból keletkező hormonok. A méhpempőben bioaktív L-fenilanalin található, mely vegyület a tirozin előanyaga.
A méhpempő a legtöbb hormonpárnál hasonlóan működik: csökkenti annak a szintjét amelyikből több van, és növeli azét, amelyikből kevés van a szervezetben.

A pajzsmirigy alulműködése esetén a T3 és a T4 hormonok szintje alacsonyabb a normálértéknél. A  méhpempő itt azzal segít, hogy tartalmazza ezeknek a hormonoknak az előhormonjait.

A méhpempőben jód is van, amit alulműködő pajzsmirigy esetén rendkívül fontos pótolni. A jódot a méhpempő bioaktív formában tartalmazza, így az jobban hasznosul, mint a mesterséges jódkészítményekben vagy a konyhai sóban lévő jód.

A pajzsmirigy-túlműködés a legtöbb esetben egy autoimmun betegség, amikor a Th2  fehérvérsejt túlsúlyban van a Th1-hez képest. Kutatások igazolták, hogy a méhpempő képes megfordítani a Th1 / Th2 citokrin arányt a Th1 előnyére, és pluszban jelentős TSH csökkenést is előidéz a szervezetben.

A pempő gátolja a proinflammatorikus citokinek termelődését, így fogyasztása előnyös lehet a legtöbb autoimmun betegség kezelése során.

Ajánlott kúra: naponta 1-2 gramm 30-60 napig, évente 3 alkalommal.


 Memória javítás, Demencia

Memória javítás, Demencia

A friss méhpempő egy olyan különleges anyag, mely képes ellátni az agysejteket elegendő mennyiségű energiával, így javítja az agyi működést, és gátolja az agysejtek túlzott mértékű pusztulását. 
A tiszta méhpempőben található B-vitaminok tárháza pedig tovább erősíti a kivételes agyserkentő hatást.

A neuronok olyan különleges sejtek, melyek az agyban nincsenek egymással összeköttetésben, vagyis nem érintkeznek egymással. Az ingerületátvitel az agysejtek és a neuronok között nem fizikai, hanem biológiai jellegű, és a neurotranszmitterek elnevezésű anyagok segítségével történik.  Ezek a neurotranszmitterek üzeneteket közvetítő anyagok, és közéjük tartozik például az acetilkolin és a taurin is, melyek jelen vannak a friss méhpempőben. [04.]

A neurotranszmitterek elengedhetetlenek a helyes agyi és idegi működéshez, viszont nem találhatóak meg egyetlen táplálékunkban sem, hanem csak és kizárólag szervezetünk képes őket előállítani a megfelelő tápanyagok bevitelnek segítségével. A méhpempő kivételesen gazdag olyan hatóanyagokban, melyekből szervezetünk képes neuromediátorokat szintetizálni.

Az acetilkolin az egyik legfontosabb neurotranszmitter, így alapvető fontosságú a megfelelő agyi működéshez.  A friss méhpempő rendszeres fogyasztásával folyamatosan pótolhatjuk a neurotranszmittereket, ráadásul számtalan kutatás igazolta már, hogy a méhpempő hatása ezen a téren is rövid időn belül érezhető és erőteljes.

A tiszta méhpempő azonban nem csak az agyi funkciókra van ennyire jótékony hatással, hanem ezen felül rendkívül pozitívan hat a beszédközpont működésére, a logikai készségekre, a mozgáskoordinációra, valamint a hallási-és látási érzékelésre is.

Évente 3 alkalommal, 60 napos kúra ajánlott napi 2 grammos adagolással.

 Immungyengeség

Immungyengeség

 

A tiszta méhpempő valódi BIO Multivitaminként képes feltölteni szervezetünket rengeteg féle nélkülözhetetlen tápanyaggal, s ezáltal kiemelkedően hatékonyan stimulálja az immunrendszert. 

A friss méhpempő fogyasztása támogatja, hogy szervezetünk minél könnyebben tudjon alkalmazkodni a különféle kedvezőtlen körülményekhez, amik elősegítik egészségi állapotunk egyensúlyának felborulását.  A fizikai és lelki stressz is ilyen tényezők, melyek negatív hatásait a méhpempő fogyasztásával jelentősen redukálhatjuk.

Egy francia kutatócsoport kimutatta, hogy a méhpempő javítja az immunrendszer működését, mivel fokozza a fehérvérsejtek működési hatékonyságát.

A méhpempővel táplált sejtek nagy mennyiségű természetes csíraölő vegyületet,  szuperoxid aniont termeltek, melynek köszönhetően kivételesen eredményesen pusztították el a káros baktériumokat.  

E kísérletek végzése közben a tudósok felfedeztek egy olyan immunerősítő anyagot a méhpempőben, ami támogatja a genetikai anyagok szintézisét, valamint fokozza az immunsejtek rákpusztító képességét is.

A friss méhpempő rendkívül hatásosan pusztítja el a káros baktériumokat, ráadásul közben nem tesz kárt a hasznos baktériumokban

A méhpempő kettős hatásmechanizmussal rendelkezik, mivel közvetlenül is fertőtlenítő hatású, illetve az immunrendszer stimulálásával is fellép a baktériumok ellen. Tudományosan bizonyított, hogy a tiszta méhpempő hatékonyan képes fellépni még az olyan erős baktériumokkal szemben is, mint a staphylococcus vagy az E.coli baktérium. Mindezt leginkább rendkívül magas savtartalma okozza, ami akadályozza a baktériumok fejlődését.


Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre

Bőr állapot javítás

Bőr állapot javítás

A friss méhpempő roppant hatékony ráncmegelőző és öregedésgátló képességekkel rendelkezik. A méhpempő a benne található rengeteg féle tápanyagjával teljes körűen és mélyrehatóan hidratálja a bőrt, ami így rövid időn belül rugalmassá, feszessé és kisimulttá válik.

A méhpempő ezért például különösen hatékonyan alkalmazható az általában dehidratált szemkörnyéken is, ahol a leghamarabb jelentkeznek a szarkalábak és a ráncok.

A méhpempőben rengeteg aminosav található, mely bőrünk számára azért igen kedvező, mert az aminosavak lényeges összetevői a kollagénnek, mely alapvető fontosságú a bőr feszességéhez.
A tiszta méhpempő 
támogatja a kollagén termelését, amivel kivételesen hatékonyan járul hozzá a bőr feszességének visszaszerzéséhez és megóvásához.

A méhpempő nagyon sikeresen száll szembe az öregségi foltokkal és barna pöttyökkel is, melyek a kor előrehaladtával egyre szaporodnak.

A friss méhpempő szinte újjávarázsolja a durva, száraz, fakó bőrt is, ami sokkal simábbá, puhábbá és ragyogóbbá válhat.

A méhpempő hatékony antibakteriális képességgel van megáldva, aminek köszönhetően eredményesen tudja eltüntetni a pattanásokat és aknékat, főként, hogy pórustisztító hatással is rendelkezik. Emiatt képes megelőzni az újabb aknék és pattanások megjelenését is.

A tiszta méhpempő a különféle bőrfertőzések kezelésében is élen jár. Klinikai kutatások sora bizonyítja, hogy a friss méhpempő hatékonyan alkalmazható számos bőrbetegség ellen, így többek között a neurodermititisz vagy az ótvar kezelésében is rendkívül hatékony.

A méhpempő támogatja a bőr megfelelő pH-értékének megőrzését, mely elengedhetetlen a hámréteg egészségének és szépségének megóvása szempontjából. Továbbá a méhpempő képes csökkenteni a káros napsugarak negatív hatásait.

A tiszta méhpempőt alkalmazhatja belsőleg és külsőleg is, belekeverheti arcápolójába, testápolójába, de akár önmagában is a bőrére kenheti

Külsőleges alkalmazás esetén, ajánlott manuka mézbe keverni, mely méz fajta az egyik legjobb bőr állapot javító.

 Csontritkulás

Csontritkulás

 

A tiszta méhpempő rendkívül hatékonyan képes fellépni a csontritkulás ellen, mely leginkább a 45 éves kor feletti hölgyeket veszélyezteti. 
A változókorba ért nők szervezetében elkezd csökkenni az ösztrogén hormon termelődése, ami szükséges a csontok egészségének és tömörségének megőrzéséhez.

A friss méhpempő hatékonyan képes fokozni a petefészek működését, ezáltal az ösztrogén termelését is növeli, mellyel jelentősen hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez és kezeléséhez is.

Mindemellett pedig számos olyan hatóanyagot is tartalmaz, melyek jelentősen elősegítik a csontszövetek megerősítését, ráadásul a méhpempő képes fokozni a csontszövetek újratermelődését is.

Emiatt a méhpempő hatékonyan tudja felgyorsítani a gyógyulást egy csonttörést követően, így rövidebb idő alatt és hatékonyabban képes regenerálódni az eltörött csont. [05.]

A törökországi Erciyes Egyetem Ortopédiai és Traumatológiai Szakán végzett vizsgálatban a méhpempő és a virágpor hatásait figyelték meg a csontritkulás miatt bekövetkező csontállomány veszteségre. A csont ásványi anyag sűrűségét mérték, szövetmintákat vettek és vérmintákat gyűjtöttek a tanulmány készítése során.
Szignifikáns különbséget találtak a méhpempős és virágporos csoportban a csontok egészségét vizsgálva, mivel a kalcium-és foszfátszintek magasabbak voltak, ami azt mutatta, hogy a méhpempő és a virágpor csökkentheti a csontritkulás miatti csontvesztés mértékét.

Japán kutatók egy csoportja feltételezte, hogy a méhpempő kedvező hatású a csontritkulásra. A tudósok megállapították, hogy a méhpempő megakadályozhatja a csontritkulást a kalcium abszorpció fokozásával a bélben, így hatékony lehet a csontritkulás megelőzésében. E tanulmány szerint a méhpempő növeli a szervezet azon képességét, hogy felszívja és beépítse a kalciumot a csont szerkezetébe.

Napi 1 gramm javasolt 7-8 hetes kúra keretében, évente 2 alkalommal.


Koleszterin csökkentés

Koleszterin csökkentés

A tiszta méhpempő több módon is hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez, mérsékli a különböző szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, erősíti a szívet, tágítja az ereket, valamint szabályozza az ütőerekben a vérnyomást.

A méhpempő tudományosan elismerten és igazoltan képes csökkenteni a rossz koleszterin és a triglicerid szintjét a vérben, illetve mérsékli ezek lerakódását az érfalakra. Ezáltal a friss méhpempő jelentősen támogatja az érelmeszesedés megelőzését is.

A méhpempő gátolja a lipidperoxidációt a szervezetben, melyért leginkább a 10-HDA-sav felelős a klinikai vizsgálatok szerint. A lipidperoxidáció csökkenése lehetővé teszi testünk számára, hogy több zsírt bontson le, mely számos egészségügyi előnnyel is jár, mint például az alacsonyabb szérum koleszterin-és trigliceridszint, és a különféle életmódból adódó megbetegedések megelőzése.

Egy japán kutatócsoport a méhpempő koleszterinszintre gyakorolt hatásait vizsgálta 16 önkéntes részvételével. A jelentkezők felének napi 6 gramm méhpempőt adtak 4 héten keresztül. Azoknál, akik kaptak méhpempőt az összkoleszterin és a kis sűrűségű lipoprotein (LDL) szignifikánsan csökkent azokhoz képest, akik nem kaptak méhpempőt. A HDL, vagyis a jó koleszterin szintje nem változott egyik csoportban sem, ahogy a triglicerid szintje sem.

A méhpempőbe található acetilkolinból képződő kolin a B-vitamin komplex tagja, lipotróp azaz zsírokat emulgáló hatású anyag, ezért elősegíti zsírok és a koleszterin gyorsabb felszívódását a szervezetben. A kolin táplálja az agysejteket, csökkenti a vér koleszterinszintjét.

A méhpempő azáltal, hogy nagymértékben képes csökkenteni a káros koleszterin szintjét, nagy szerepet játszik a szív kímélésében is. A tiszta méhpempő gátolja a vérrögök keletkezését, amik igen súlyos következményekkel járhatnak egyébként. [06.]

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre

 Gyulladás csökkentés

Gyulladás csökkentés

 

A közelmúltban egy kutatócsoport tanulmányozta a méhpempőben jelen lévő 10-HDA-sav hatásait. Arra a következtetésre jutottak, hogy a 10-HDA-sav gátolni tud két gyulladásos jelátviteli mechanizmust, ezért komoly terápiás segítséget nyújthat az ízületi gyulladás kezeléséhez.

A 10-HDA-sav egy olyan biológiai “marker” is, melyet csak és kizárólag a méhpempő tartalmaz, és semmilyen más anyagban nem fordul elő a természetben. A 10-HDA-sav a szteroidok csoportjához tartozó hosszúláncú karboxilsav, mely vírusölő tulajdonságú antibakteriális hatóanyag, ami segít a kóros elváltozásokat okozó szabadgyökök felszámolásában.

Egy másik vizsgálatban a méhpempő ízületi gyulladásokra kifejtett hatásait vizsgálták. Carlton Fredericks, Ph.D. a Food Fact and Fallacies című könyvében ismerteti, hogy a méhpempő támogatja az ízületi gyulladás tüneteinek csökkentését, amit a benne lévő jelentős mennyiségű pantoténsavnak köszönhet, mivel ez segíti  a mellékvesék működését.

Ez azért nagyon fontos, mert a mellékvesék termelik a kortizont, ami a legerősebb gyulladáscsökkentő vegyülete a szervezetnek. 
A kortizon mérsékli az ízületi degeneratív folyamatokat, illetve támogatja a porcszövetek regenerálódását.

Az 1960-as években angol orvosok egy csoportja részletes tanulmányt készített az ízületi gyulladásról, valamint annak kezelési lehetőségeiről. E vizsgálatban a méhpempő és a pantoténsav együttesét alkalmazták, majd nyomon követték a tünetek alakulását, illetve a vér vitaminszintjét.

Azt figyelték meg, hogy ahogy a vérben nőtt a pantoténsav szintje, ezzel együtt csökkentek a gyulladásos tünetek. Végül minden egyes betegnél komoly javulás állt be 28 napon belül, ráadásul a fájdalmak is teljesen megszűntek.

A betegek egyébként nem csak ízületi gyulladásban szenvedtek, hanem reumatikus problémáik is voltak. Az orvosokat lenyűgözte és megdöbbentette, hogy szinte mindegyikük esetében megszűnt az összes reumatikus tünet. Ezután még 1 évig követték nyomon a betegek állapotát, és amíg a méhpempőt fogyasztották, addig teljesen tünetmentesek maradtak.


Megfázás, Influenza

Megfázás, Influenza

Egy a Journal of Agricultural Food Chemistry-ben közzétett cikk a méhpempőben található antibakteriális vegyület, a royalisin hatékonyságát vizsgálta. A kutatás megállapította, hogy a royalisin rendkívül erős antibakteriális hatással semmisíti meg a különféle baktériumokat.

méhpempő fogyasztása különösen kedvező a megfázásos, influenzás időszakban, mivel így sokkal nagyobb eséllyel előzhetjük meg a megfertőződést. 

A friss méhpempő azonban nem csak a megelőzésben segíthet, mivel akkor is érdemes használni, ha már megfertőződtünk, ugyanis nagymértékben felgyorsítja a fertőzésekből való felgyógyulás idejét.

A friss méhpempő kiemelkedő módon támogatja a mellékvesék működését, így jelentősen fel tudja gyorsítani a gyógyulási folyamatot egy-egy súlyos fertőzést követően. Az immunrendszer stimulálásával pedig megelőzheti az újabb fertőzések kialakulását is. [06.]

A tiszta méhpempőben található meg egyedül természetes formában a gamma-globulin nevű anyag, ami a fehérvérsejteket támogatja abban, hogy eredményesen pusztítsák el a baktériumokat.

A méhpempőről már az is bebizonyosodott, hogy támogathatja a légutak tisztán tartását, ezért hatásos lehet az asztma vagy éppen a hörghurut ellen is. Ebben az esetben célszerű propolisszal és manuka mézzel együtt fogyasztani.

A méhpempő kiemelkedő immunstimuláló hatását tovább fokozhatjuk, ha manuka mézzel együtt fogyasztjuk, mivel hatékonyan egészítik ki egymás antibakteriális hatását.

Májműködés támogató hatás

Májműködés támogató hatás

A méhpempőben található acetilkolinból szervezetünk kolint állít elő. A kolin védelmezi a májunkat, támogatja a méregtelenítő feladatai ellátásában. 

A méhpempő alaposan, sejtszinten méregteleníti a teljes szervezetet, ezzel jelentősen támogatja a májat is a méreganyagoktól való megszabadulásban.

A kolin akadályozza a zsírok lerakódását a májban, ennek köszönhetően csökkenteni tudja az epekövek kialakulásának esélyét is.


Vitaminpótlás

Vitaminpótlás

A tiszta méhpempő az egyik legösszetettebb anyag a Földön. Több, mint 250, biológiailag aktív összetevőt rejt magában. A méhpempő az egyik leghatékonyabb Bio Multivitamin, tele van jól hasznosuló tápanyagokkal.

A méhpempő valamennyi B-vitamint tartalmazza, így megtalálható benne a tiamin, a riboflavin, a nikotinsav, a biotin, az inozit, a folsav, a piridoxin, a kobalamin és a pantoténsav is.

A tiszta méhpempőben található kollagén és lectin is, de tartalmaz A-, C-, D- és E-vitaminokat is.

A Méhpempőben 17 aminosav is van, melyek közül 8, az élet működéséhez nélkülözhetetlen, esszenciális aminosav.
DNS és RNS is van benne, melyek fontos szerepet játszanak a fehérjeszintézisben és az öröklődésben vagy a daganatos betegségek megelőzésében.

A friss méhpempőben található 10-HDA-sav a szteroidok csoportjához tartozó vírusölő tulajdonságú antibakteriális hatóanyag, ami segít a kóros elváltozásokat okozó szabadgyökök felszámolásában.

A másik kivételes hatóanyag a méhpempőben az acetilkolin, mely a perifériás és a központi idegrendszerben ingerületátvivő anyagként működik. A méhpempő a legjobb természetes acetilkolin forrás, így a pempő hozzájárul agyunk és idegrendszerünk egészségesebb működéséhez.

Általános egészég-megőrzési céllal tartsunk évente 2-4 alkalommal méhpempő kúrát, napi 1-4 grammos adagolással.
90 kg-os testsúly felett, már a napi 2 gramm méhpempő fogyasztása javasolt.

Érdemes minden évszakban 1-1 méhpempő kúrát tartani.

Tesztoszteron növelés

Tesztoszteron növelés

Több kutató is igazolta, hogy a tiszta méhpempő képes csökkenteni a prolaktin mRNA szintjét, ami az agyalapi mirigy súlyának hosszútávú növekedéséhez vezet. Ez több tesztoszteront és dopamint jelent a szervezet számára. [07.]

A méhpempő növeli a tesztoszteronszintet a vérben, ami hasznos az endokrin alapon meddőséggel vagy impotenciával küzdő férfiak számára.

A tesztoszteron a nők számára is fontos hormon, például fokozza a szexuális vágyukat.
A méhpempő mindezt azzal éri el, hogy egyrészt stimulálja az agyalapi mirigyet, másrészt fokozza a DHEA prohormonnak tesztoszteronná alakulását, azzal, hogy megnöveli a 3β-HSD2 és a 17β-HSD3 enzimek termelődését.

A tiszta méhpempőről kutatók megállapították, hogy nagymértékben képes növelni a spermaszámot, illetve gyorsítja azok mozgási képességét.

A friss méhpempő mára elismert szexuális vágyfokozó, impotencia ellenes és termékenységet fokozó természetes anyag.

Naponta 2 gramm javasolt 90 napos kúrák keretén belül. 


 Hormonszint kiegyensúlyozás

Hormonszint kiegyensúlyozás

A friss méhpempőben olyan anyagok vannak, melyekből szervezetünk könnyen tud hormonokat előállítani. Ráadásul mindezt adaptív módon, azaz alkalmazkodva a szervezet aktuális állapotához.

A tiszta méhpempő éppen olyan, s éppen annyi hormont termeltet a szervezettel, amelyikre és amennyire szüksége van.  Ha kell, akkor ösztrogént, tesztoszteront, progeszteront, kortizolt, a pajzsmirigy hormonját vagy éppen inzulint.

A méhpempő egyrészt tartalmazza sok hormon előanyagát, másrészt pedig a benne jelen lévő vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek szinergikusan, vagyis egymást kiegészítő, erősítő arányban fordulnak elő, ami a hormonok termelődése vagy a hormonszint csökkentése szempontjából elengedhetetlen feltétel.

Hormonszint kiegyenlítése céljából ajánlott 30 napig 1-2 gramm méhpempőt fogyasztani.

Anyagcsere javítás, Fogyókúra

Anyagcsere javítás, Fogyókúra

Kutatások során megállapították, hogy a tiszta méhpempő fokozza az energiatermelést és a zsírégetést a szervezetben a TRPA1 enzim módosításán keresztül.

A friss méhpempőben található acetilkolinból szervezetünk kolint termel, mely a B-vitamin komplex tagja, lipotróp, vagyis zsírokat emulgáló hatású vegyület, ezért támogatja a zsírok és a koleszterin gyorsabb felszívódását a szervezetben.

A kolin óvja májunkat, támogatja méregtelenítő feladatai ellátásában, csökkenti a májat ért káros hatások mértékét, illetve gátolja a zsírok lerakódását a májban. A kolin ezáltal képes csökkenteni az epekövek kialakulásának esélyét is.

A kolin elősegíti a zsírégetést, serkenti a szervezet zsírfelhasználását, ezért diéta mellett támogathatja a zsírvesztést. [08.]

 Pollen Allergia

Pollen Allergia

A tiszta méhpempő kivételes módon stimulálja az immunrendszert, mely ezáltal jóval hatékonyabban képes ellátni feladatait.

A japán Ryukyus egyetem kutatói egereken végeztek kísérletet, melyben azt vizsgálták, hogy a méhpempő miként változtatja meg a szisztémás autoimmunitás kifejlődését. Az autoimmunitás olyan állapotot jelent, amikor a szervezet immunrendszere a saját sejtjeit támadóként érzékeli, és így megtámadja önmagát. Ilyen autoimmun betegség például a reumás ízületi gyulladás, illetve sok allergiás betegség is. 

A kísérletben résztvevő egereknek genetikai hajlama volt a lupusra, ami egy igen komoly autoimmun betegség. A tudósok azt állapították meg, hogy a méhpempőt kapó egerek esetén jóval később jelentkeztek a lupus tünetei, és sokkal tovább maradtak életben, mint azok az egerek, akiknek nem adtak méhpempőt. 

A tiszta méhpempő az emberi szervezetben is hatékonyan képes kiegyensúlyozni az immunműködést, amivel eredményesen léphet fel az allergia ellen is, mely alapvetően az immunrendszer túlzott reakciója valamilyen anyagra.

A friss méhpempő kitűnő gyulladásgátló hatással is rendelkezik, mely szintén rendkívül kedvező allergiás problémák esetén. 

Továbbá a méhpempő nyugtató hatást gyakorol a légutak nyálkahártyájára, és enyhíti a tavaszi időszakban jelentkező allergiás tüneteket is, mivel sok olyan nyomelemet tartalmaz, melyek csökkentik a stresszt, és fokozzák az általános immunitást.

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre