A Méhpempő Memória javító, Demencia ellenes hatásai
A friss méhpempő egy olyan különleges anyag, mely képes ellátni az agysejteket elegendő mennyiségű energiával, így javítja az agyi működést, és gátolja az agysejtek túlzott mértékű pusztulását.
A tiszta méhpempőben található B-vitaminok tárháza pedig tovább erősíti a kivételes agyserkentő hatást.
A neuronok olyan különleges sejtek, melyek az agyban nincsenek egymással összeköttetésben, vagyis nem érintkeznek egymással. Az ingerületátvitel az agysejtek és a neuronok között nem fizikai, hanem biológiai jellegű, és a neurotranszmitterek elnevezésű anyagok segítségével történik. Ezek a neurotranszmitterek üzeneteket közvetítő anyagok, és közéjük tartozik például az acetilkolin és a taurin is, melyek jelen vannak a friss méhpempőben.
A neurotranszmitterek elengedhetetlenek a helyes agyi és idegi működéshez, viszont nem találhatóak meg egyetlen táplálékunkban sem, hanem csak és kizárólag szervezetünk képes őket előállítani a megfelelő tápanyagok bevitelnek segítségével. A méhpempő kivételesen gazdag olyan hatóanyagokban, melyekből szervezetünk képes neuromediátorokat szintetizálni.
Az acetilkolin az egyik legfontosabb neurotranszmitter, így alapvető fontosságú a megfelelő agyi működéshez. A friss méhpempő rendszeres fogyasztásával folyamatosan pótolhatjuk a neurotranszmittereket, ráadásul számtalan kutatás igazolta már, hogy a méhpempő hatása ezen a téren is rövid időn belül érezhető és erőteljes.
A tiszta méhpempő azonban nem csak az agyi funkciókra van ennyire jótékony hatással, hanem ezen felül rendkívül pozitívan hat a beszédközpont működésére, a logikai készségekre, a mozgáskoordinációra, valamint a hallási-és látási érzékelésre is.
Évente 3 alkalommal, 60 napos kúra ajánlott napi 2 grammos adagolással.